2012 Mayıs

Karşılama Hostesi

Herhangi bir organizasyon içerisinde konuklarınızın karşılama hostesi tarafından karşılanması hoş olmaz mıydı? En ince ayrıntısına kadar planladığınız, uzun zamandır kafa patlattığınız ve yorulduğunuz organizasyonun başlamasına az kaldı. Siz yine her şeyin düzgün gitmesi için oradan oraya koştururken, gelen misafirlerinizin, prezantabl ve güler yüzlü bir karşılama hostesi ile mekana sokulması, hem sizin için iyi olur, hem de ziyaretçiniz muhatap birisi tarafından eşlik ediliyor olmanın mutluluğunu yaşayacaktır.
Her ortamda ziyaretçiler kendilerini önemli hissetmek ister. Bu bir düğün, nişan daveti de olabilir ya da kongre ve fuar alanı da olabilir. Akşam yemeği yemek isteyen bir çift bile, restorandan birinin veya bir karşılama hostesinin kendisine eşlik etmesini, masa göstermesini, ilgilenmesini ister. 
Karşılama hostesleri duruşlarıyla, hoş geldiniz ibaresini taşıyan, konukların mekanla alakalı sorunlarını, yer gösterme, sorun çözme ve her şeyden önemlisi ev sahipliğinin ilk aşamasını yapıp, yönlendiren elemanlardır. Misafirlerin organizasyon sonrasında yine ev sahibi gibi, rahatlıkla mekandan ayrılmalarını sağlarlar ve sizin aylarca çalışıp çabaladığınız eventinizde başarı ile bitmiş olur.
Bosphorus Team karşılama hostesi, konusunda uzman, profesyonel iş etiğine ve duruşuna hâkim, eğitimli ve prezantabl elemanlardır. Her türlü organizasyon işlerinize ve eleman temininize uzman ekibimizle yardımcı olduğumuz gibi, karşılama hostesi elemanı ihtiyaçlarınızı da her organizasyon öncesinde bize bildirmeniz yeterli olacaktır.
Devamını Oku

Kiralık vestiyer hizmeti

Her türlü organizasyonunuz için kiralık vestiyer hizmeti alabilirsiniz. Kiralık vestiyer hizmeti bütün katılımcılarınız ya da misafirleriniz tarafından oldukça hoş karşılanacak bir hizmettir. Ayrıca hazırladığınız organizasyonunuzun çok daha iyi işlemesini, düzenli ve tertipli görünmesini sağlayacaktır.
Özellikle düğün organizasyonlarında, son derece şık kıyafetlerle gelen katılımcılara hak ettikleri masa ve sandalye düzenlemesi yaptırılır. Düğün alanı,  peri masalından çıkmış gibi düzenli ve temiz gözükür. Ziyaretçilerin kullanması için bir kiralık vestiyer hizmeti almazsanız eğer, misafirleriniz mecburen sandalyelerin arkasına, masanın üzerine özel eşyalarını koyacaklardır. Belki de eşyalarını nereye koyacaklarını bilemeden, rahatsız bir şekilde düğüne eşlik etmeye çalışacaklardır. Sadece düğünlerde değil, kongreye ya da fuara gelen bir ziyaretçinin, ortamda rahat edebilmesi için ve kişisel eşyalarından arınarak, kiralık vestiyer hizmeti aldığınız elemana teslim etmesi gerekir. Bu da rahatı düşünülmüş her ziyaretçinin, organizasyona olan saygısını artıracak, müşteri memnuniyetini beraberinde getirecektir.
Bosphorus Team olarak, tüm organizasyon işlerinize yardımcı oluyoruz ayrıca kiralık vestiyer hizmeti alabilir ve profesyonel bir ekiple çalışmanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz.
Devamını Oku

Istanbul Vestiyer Hizmeti

Istanbul vestiyer hizmeti oldukça fazla verilen şehirlerimizden bir tanesidir. Nüfusun, turistin ve iş konularının fazlalığı, her türlü organizasyonun burada toplanmasına sebep olmuştur. Fuarlar, kongreler, düğün, parti gibi aklınıza gelebilecek her türlü organizasyon, diğer illere oranla daha fazla yapılmaktadır. Hizmet sektöründe müşterilere hep bir fazlasını vermek, diğerlerinden sıyrılmanın, rekabetçi piyasada en çok tercih edilen yolu olmuştur. 
Bu sebeple yapılan her düzenlemede, Istanbul vestiyer hizmeti konusunda, katılımcı, davetli, ziyaretçi ve misafirlerine bir ayrıcalık sağlamak adına, titiz davranmaya başlamıştır. Istanbul vestiyer hizmetini alarak, müşteri memnuniyetini üst sınıfa taşınmasını hedeflemektedir. Rekabetçi ortamda en iyi partinin, en iyi fuar ve kongre organizasyonunun yapılmasını sağlamak için, her hizmetin profesyonel bir şekilde verilmesi, hatasız ve düzenli bir şekilde işlemesi gerekmektedir.
Istanbul Vestiyer Hizmeti veren birçok firma barındırmaktadır. Vestiyer hizmeti veren bu firmalar arasından doğru tercihi yapmalısınız ve misafirlerinize ayrıcalıklı bir hizmet sağlamalısınız. Tüm organizasyon işlerinde güçlü ve profesyonel bir ekiple çalışan Bosphorus Team, sizlere vestiyer hizmeti konusunda da yardımcı oluyor.
Devamını Oku

Vestiyer hizmeti veren firmalar

Bosphorus Team olarak, diğer vestiyer hizmeti veren firmalardan farklılığımızı ortaya koymak adına, sizlere bu konuda neler yaptığımızdan bahsetmek istiyoruz. Organizasyonlarda eğitimli ve profesyonel bir ekibin, her zaman çok önemli olduğunu bilen sayılı firmalardan birisiyiz. Vestiyer hizmeti veren firmaların sıklıkla yaptığı hataların, günlerce çalışılmış ve başarıyla sunulmuş bütün eventi etkilediğini çok iyi biliyoruz.
Aslına bakarsanız vestiyer her organizasyonunun karşılama komitesi gibidir. Katılımcılar, ziyaretçiler, misafirler, ilk olarak vestiyerle karşılaşır, ardından mekâna giriş yaparlar. Vestiyer hizmeti veren firmaların en büyük hatası bu noktada başlar. Eğer siz vestiyere, bu işin profesyoneli, prezantabl, işine sağdık, güler yüzlü ve titiz insanlar seçmezseniz, gelen katılımcılar için henüz başlangıç aşamasında olumsuz bir izlenim bırakırsınız.
Emanet edilecek eşyaların herhangi bir sıralamaya ve tam teşekküllü bir donanım olmadan düzene sokulmasını beklemek manasız olacaktır. Tam bu noktada Bosphorus Team, vestiyer hizmeti veren firmalardan sıyrılarak, sektördeki en doğru organizasyon firması olarak anılır. Vestiyer hizmetleri ve ekipmanları konusunda her yeni bilgiyi takip ediyor ve bünyemizde uygulamaya geçiriyoruz.
Devamını Oku

Vestiyer Hizmeti

Vestiyer hizmeti, her türlü lüks organizasyonlarda ve özellikle, kongre, fuar, toplantılar gibi oluşumlarda kullanılan bir hizmet türüdür. Bu tarz ortamlara gelen ziyaretçilerin ceket, palto, çanta ve bunun gibi yanlarında taşımak istemedikleri eşyaların muhafazasını sağlamakla görevlidirler. Vestiyere dizüstü bilgisayarlar gibi pahalı ve özel eşyalarda teslim edilebilir. 
Mükemmel koşullarda muhafazası sağlanan teslim alınmış eşyalar, ziyaretçinin çıkışından evvel vestiyere gelmesiyle tekrar iade edilir. 
Vestiyer hizmeti, ziyaretçinin ortamda rahatça gezinmesini, üzerinde herhangi bir yük olmadan, konuya iştigal etmesini sağlar. 
Vestiyer hizmeti veren eleman, emanet aldığı eşyanıza dair size fiş verir ve geri dönüşünüzde, sizden fişi tekrar talep ederek, eşleştirme yapar ve emanetinizi belirleyerek, iade eder. Vestiyer hizmetleri, emanet ettiğiniz eşyanıza bakmakla ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Bir başka eşya ile karıştırılmamalı ve başka bir ziyaretçiye verilmemelidir. Teslim alınan eşyalar sınıflandırılmasına göre, eşyalar özel kilitli kasalara, askılara ve ya çekmecelere konulur. 
Vestiyer hizmeti konusunda Bosphorus Team ekibinden faydalanabilir, ziyaretçilerinizin emanet edecekleri her türlü eşyasını vestiyer hizmeti vererek, Bosphorus Team güvencesiyle muhafaza edebilirsiniz.
Devamını Oku

Master of Ceremonies

Dünyada pek çok örneğinin olduğu Master of Ceremonies, ülkemizde de aslında sıklıkla kullanılan sunucu çeşididir. Master of Ceremonies (MOC) Türkçemize, “tören, merasim, kutlama gurusu” olarak çevrilebilir. Kısaca, bir izleyici kitlesine program dâhilinde akışın sunumunu yaparken, zaman zaman esprili anekdotlarla, şarkılarla, yeri geldiğinde izleyici ile soru-cevap alışverişi yaparak, sunumunu üstlendiği herhangi bir olayın, daha da çok ilgi çekmesini sağlayan profesyonellerdir.
Master of ceremonies’e ülkemizden verebileceğimiz en iyi örnekler Orhan Boran, Mehmet Ali Erbil ve ya Korhan Abay’dır. Master of Ceremonies’in seyirci ile ilişkileri çok iyidir. Günlük haberleri, dünya da ve ülkede neler olup bittiğini takip ederler. Sunuculuğunu yaptığı organizasyonun kimlere ve ne amaçlı yapıldığını bilerek, mevzudan uzaklaşmadan gereken gösteriyi ve sunumu yaparlar. Geniş kitlelerle iletişim kurabilen ve kalabalık ortamların nabzını tutabilen kişilerdir. Master of Ceremonies (MoC), konuştukları dili çok iyi kullanırlar ve kelime hazineleri oldukça geniştir, tabiri caizse tam bir kelime cambazıdırlar. Sinirlerine hâkim olabilen, tolerans sahibi ve güler yüzlü insanlardır. İnsanlarla diyalog kurma konusunda oldukça iyidirler. Zaman zaman seyirci ile soru cevap yaparak, katılımcıların olaya ilgisini çekerler.
Master of ceremonies, organizasyon, tören, merasim, kutlama ve aklınıza gelebilecek diğer seyirci, misafir kitlesine, hoş vakit geçirtirken, orada bulunma amaçlarına ortak bir gösteri hazırlayan ve size gerçek anlamda fayda sağlayabilecek profesyonellerdir. 
Bosphorus Team olarak Master of Ceremonies, kutlama gurusu temin etme konusunda sizlere yardımcı olabilir ve her türlü organizasyonun başarılı olmasını sağlayacak uzman bir master of ceremonies ile çalışmanızı sağlayabiliriz.
Devamını Oku

Vestiyer Kiralama Hizmetleri

Vestiyer kiralama hizmetleri, genellikle bünyesinde eşya saklama, verme ve muhafaza işlemleri için elemanı olmayan ve bu işlemleri yapmak için gerekli ekipmanı olmayan organizasyonlar tarafından talep edilmektedir. Organizasyonlar her zaman tam teşekküllü, her türlü donanımın bulunduğu sabit mekânlarda yapılmıyor. Bu sebeple taşınabilir her türlü takım ve eşya sonradan organizasyon bünyesine eklenebilir. Vestiyer kiralama hizmetlerini de, bu tarz durumlarda kullanabilir, gelen misafirleriniz için ayrıcalıklı bir ortam yaratabilirsiniz.
Organizasyonun yapılacağı mekân, ister açık olsun, ister kapalı olsun, gelen misafirlerin mutlaka emanet etmek isteyebilecekleri bir vestiyer hizmeti olmalıdır. Vestiyer kiralama hizmetleri bulunduğunuz mekâna hemen adapte edilebilen ve işleyişiyle organizasyonunuza artı değer katacak bir hizmettir. Misafirleriniz, güvenle teslim ettikleri kişisel eşyalarını, istedikleri zaman düzgün bir şekilde muhafaza edilmiş halde geri alırlar. 
Vestiyer kiralama hizmetleri, Bosphorus Team profesyonelleri tarafından sağlanabilen ve talepleriniz doğrultusunda belirlenecek sayıda donanımının kurulabileceği bir hizmettir. Mekânın nerede olduğu ve misafir sayınızın önemi yoktur, sadece Bosphorus Team vestiyer kiralama hizmetlerinden faydalanmak istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır.
Devamını Oku

Anketör Ajansları ve Doğru Veri Toplama

Anketör ajansları, bilimsel, güvenilir ve geçerli bir veri toplama işi yaptıklarının farkında olan, bu konuda ihtisaslaşmış firmalardır. Anketör ajansları bünyesinde hizmet veren, sahaya inen ya da farklı yöntemlerle veri toplamaya çalışan elemanlarla, anketörlerle çalışırlar. Anketörlerin veri toplama yöntemleri, anketör ajansının ve işverenin ortaklaşa bir çalışması sonucunda belirlenir ve hedef kitleye uygun araştırma teknikleri geliştirilir.
Bilimsel bir araştırma ya da firmanızın çıkaracağı yeni bir ürünü piyasaya sürmeden evvel, tüketici alışkanlıklarını öğrenme ve bunun gibi konularda bilgi sahibi olmak için anket yapılabilir. Anketör ajansının sağladığı elemanlarla, kişilerin konu ile ilgili duygu ve düşüncelerini öğrenebilir, davranış şekillerinden tutunda, eleştiri ve önerilerine kadar faklı konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bu tarz bir veri toplamanın farklı yöntemleri vardır. Anketör ajansının profesyonelliğine güvenerek, araştırmanız için en uygun olan veri toplama biçimini seçebilir ve anketinizi yaptırabilirsiniz. Veri toplamak için, yüz yüze anket, telefon arayıcılığıyla anket, posta yolu ile anket ve internet üzerinden anket yöntemlerinden sizin için en uygun olanı tercih edip, anketör ajansınıza talepte bulunabilirsiniz.

Bosphorus Team profesyonel ve insan ilişkileri kuvvetli anketörleri ile hizmetinizdedir. Devamını Oku

2013 Fuar Takvimi

Günden güne gelişen üretim sistemleri, buna bağlı olarak tanıtım mecralarında meydana gelen zorunlu aktivasyonlar, 2013 Fuar Takviminin şimdiden oluşmasına sebep oluyor. 2013 Fuar Takvimine göz atarak, sizi en iyi pazarlama ve dağıtım kanalına sokacak, ürün ya da hizmetinizin tanıtımında birçok fırsatı yakalamanıza yardımcı olacak fuarı seçerek, katılımda bulunabilirsiniz.
2013 fuar takvimini incelerken, farklı nitelikteki birçok ürün ve hizmetin tanıtımını sağlamak amacıyla, konuları ve amaçları doğrultusunda farklı gruplara ayrıldığını göreceksiniz. Firma olarak hangisine katılacaksınız ve bu fırsat eşitliğinde hangi grubun içinde boy göstermelisiniz?
Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2013 fuar takvimi de yine aynı başlıklar altında toplanabilir. 
2013 Fuar Takvimi Genel Fuarlar: tüketiciye direkt ulaşmak ve yeni ürünlerinizin olumlu ya da olumsuz yönlerinde hemen fikir sahibi olmak için uygun bir fuar çeşididir. Aklınıza gelebilecek her türlü firma katılır, herkese açıktır ve oldukça fazla ziyaretçi çeker. Genelde hemen herkesin hedef kitle olabileceği, tüketici odaklı bir fuardır.
2013 Fuar Takvimi İhtisas Fuarları: geniş halk kitlelerinden ziyade, sadece belirlenen hedef kitleye yönelik oluşumlardır. Uzmanlaşmış fuar olarak da açıklanabilir ve sanayi ve sektörel konular ağır basar. Büyük, küçük, endüstriye ve pazar bölümüne göre ayrıştırılırlar.
2013 Fuar Takvimi Tüketici Fuarları: genel tanıtım ve satış odaklı oluşumlardır.
2013 Fuar Takvimi Entegre Fuarlar: ürün, mamul, yarı mamul, makinaları ve bütün yan dallarını kapsayacak şekilde tasarlanmış fuarlardır.
2013 Fuar Takvimi Solo Fuarlar: Sadece bir ülkenin, farklı bir ülkede kendi ürünlerini tanıtmak amacıyla sergiledikleri fuar organizasyonlarıdır.
2013 Fuar Takvimi Bölgesel Fuarlar: bir tek coğrafi bölgenin ziyaretçilerinin geldiği, bölge bazlı hazırlanmış fuarlardır.
2013 Fuar Takvimi Ulusal Fuarlar: farklı birçok ülkenin katılımı ve ziyaretçilerinin olduğu genelde üst üste 3 sene yapılan ve yabancı katılımcı sayısının fazla olduğu fuar çeşididir.
2013 Fuar Takvimi Expo Fuarlar: 3 ila beş yıl aralıklarla yapılır ve sergi alanında 6 ay gibi bir süre devamı sağlanan fuar çeşididir. 
Devamını Oku

Stant hostesi ve Çalışma Süresi

Yapılan araştırmalar stant hosteslerinin çalışma saatleri konusunda bazı verilere ulaşmamızı sağladı. Performansın en üst düzeyde gösterildiği, kalabalık ve gürültülü fuar ortamlarında, bütün bu yoğun trafik içinde soluk almadan çalışan stant hostesleri, normal bir çalışma saatinden daha az sürede yorulurlar. Stant hosteslerinin iş performansları çalışmaya başladıkları ilk 2 saat içinde en üst seviyede seyrediyor. 2. saattin sonunda, dış etkenlerin ve yoğun çalışma temposunun verdiği negatif etkenler, dikkat dağılma ve konsantre olamama gibi durumlara yol açıyor. 
Üst üste tam 4 saat çalışan stant hosteslerinin iş güçleri pozitiften negatife doğru bir eğim göstermektedir.  Bu sebeple stant hosteslerine her 2.5 saate bir, ya da 3 saatte 1, 10 dakikalık molalar verilmesi gerekmektedir. Vardiyalı olarak görev değişimi yapılabilir. 
Stant hostesinin performansı, sizin müşteri ile olan ilişkinizi etkiler, zaman içinde yorulan stant hostesi, amaçlanan, yapılması gereken işlerini yapamaz hale gelir. Fuar ya da organizasyonlarda bulunma sebebini, potansiyel müşteriyi, bizzat yakalamak, ürün tanıtmak ve akılda kalıcılığı sağlamak diye yorumlarsak eğer, her saat başı standa gelen farklı ziyaretçilere, aynı performansı sergilemek gerektiği de unutulmamalıdır. Bu sebeple stant hosteslerine ve kendinize gerektiği noktalarda molalar vererek, dinlenme sağlanmalıdır.
Devamını Oku