2012 Haziran

Organizasyon Personeli Ne İş Yapar?

Organizasyon personeli iş ilanları, özellikle yaz aylarında üniversiteli öğrencilere, iş imkânı sağlıyor. Günlük ortalama yapılacak işin mahiyetine göre 50 ila 150 TL civarında para kazanarak, harçlığınızı çıkarabilirsiniz. Özellikle Turizm Otelcilik gibi meslek dallarında eğitim gören üniversiteli öğrenciler, organizasyon personeli olarak başladıkları işlerden, düzgün referanslar topluyorlar ve deneyim kazanıyorlar. Eğer siz de disiplinli, güler yüzlü, takım ruhunun önemini bilen ve çalışkan bir üniversite öğrencisiyseniz, tüm yaz tatilinizde çalışmak için, organizasyon personeli olarak ajanslara müracaat edebilirsiniz. 
 
Peki, organizasyon personeli ne iş yapar? Başvuruda bulunduğunuz ajansın işlerine göre değişkenlik gösteren bir kavramdır. Yaz mevsiminde sıklıkla verilen davetlerde, pratiğinize ve becerinize göre, servis elemanı, vestiyer, host, hostes, yardımcı, olabileceğiniz gibi, fuar ya da kongreler de ise, gelen ziyaretçi ve katılımcılara yönelik olarak, fuar hostesi, stant hostesi, tanıtım elemanı olabilirsiniz.
 
Bosphorus Team gibi kurumsal ve müşteri memnuniyetini en önde tutan firmalar, mutlaka size bir ön eğitim verecektir. Organizasyon personeli olarak işe alındıktan sonra, hangi işe daha yatkın olduğunuz anlaşılır ve yönlendirilirsiniz. Bosphorus Team yaz döneminde birçok gence organizasyon personeli olarak iş imkânı sağlamaktadır.
Devamını Oku

Organizasyon Hostes İşbirliği

Firmalar hizmet ve ürünlerinin tarzına uygun bir stant hazırlayarak, fuarlarda organizasyon hostes işbirliğinden faydalanarak katılımlarını gerçekleştiriyorlar. Peki, fuarlarda iyi bir stant hazırlamak için neler yapılması gereklidir? Herhangi bir ürün teşhir edilirken, organizasyon hostes ile beraber nelere dikkat etmelidir?
 
Öncelikle standınızı ürün veya hizmetinizi sergileyeceğiniz alan olarak düşünerek, doğru büyüklükte seçmelisiniz. Firmanızın amacına ve uzman organizasyon hostesin yönlendirdiği şekilde bir seçim yapmalısınız. 
Standa ürünlerinizi sığdırmaya çalışmayın. Birçok ürün sıkışıklık nedeniyle etkileyiciliğini kaybedecek ve hedef kitlenizi standınızdan uzaklaştıracaktır. Organizasyon hostesi ile beraber, öne çıkarmak istediğiniz ürünleri belirleyiniz ve onları ışıklı ve aydınlık bir panoya yerleştiriniz.
 
Ürünlerinizi yine organizasyon hostesi ile birlikte, farklı kategorilere göre sıralayıp yerleştirmeniz gerekir. Öne çıkarmak istediğiniz ürün gruplarını ya da kategorileri daha göz ününde bir yere yerleştiriniz.
Organizasyon hostesi etalaj konusunda uzman kişilerdir bu sebeple, mutlaka onun fikirlerine öncelik vererek ürün yerleştirme yapınız, hiçbir zaman kendi gözünüzle değil, müşteri gözüyle standa bakmanız gerektiğini unutmayınız. 
Ürünlerinizi yan yana dizmek yerine, tanıtım kataloglarını aralara serpiştirerek ya da promosyonlu ürünleri ile birlikte sunarak teşhirini yapınız.
 
Yukarıda saydığımız sadece birkaç adet etalaj yani ürün sergileme tiyosudur ve daha fazlası Bosphorus Team organizasyon hostesi tarafından bilinmekte ve uygulanmaktadır. Her hangi bir fuar standında bu tarz bir etalaj çalışması yapmak için Bosphorus Team profesyonellerinden faydalanabilirsiniz.
Devamını Oku

Organizasyon Şirketleri İstanbul ve Diğerleri

Organizasyon şirketleri İstanbul başta olmak üzere bir çok şehrimizde faaliyet gösteriyorlar. Yurdumuzun kültürel mirasına ve tarihi yapısına uygun olarak devamını sağlamakta çok önemli rolleri vardır. Birçok uluslararası ve bölgesel fuar ve etkinlikler sayesinde halkın bilinçlenmesini ve bir bakıma dünyadan haberdar olmalarını sağlarlar. Organizasyon şirketleri İstanbul ve diğer illerimizde faaliyet gösterirken, insanların davetlere katılmalarını, yeni insanlarla görüşme ve tanışmalarına olanak sağlayarak, iletişim kurulmasına sebep olurlar. İnsanlar yorulmadan, kendi kişisel zamanlarından çalmadan davetlerini verirler. Gerek şirket olarak, gerek kişisel davetler konusunda ekipman bulma konusunda yardımcı olurlar. Bu tarz donanımların bulunması ve montajı konusunda büyük kolaylık sağladıkları gibi, kiralama hizmeti sunarak tasarruf yapmalarını da sağlarlar. Özel geziler, insanların beraber eğlenerek hoşça vakit geçirebilecekleri bir ortamın sağlanması yine organizasyon şirketleri İstanbul ve diğer illerde bu kolda faaliyet gösteren firmalar tarafından sağlanır. İnsanlar kendilerine değer veren insanlarla birlikte, stressiz ve mutlu bir davet olanağını yakalarlar. Hayaller gerçekleşir, özel günlerde bir araya gelinerek, mutluluk paylaşımı yaşanır.
Tüm bu bahsettiğimiz hususlar bir organizasyon firmasının ayarladığı ufacık bir davetle bile mümkün olabilir. Bosphorus Team insan ve insan ilişkilerinin önemini çok iyi bilen, mutluluğun paylaştıkça çoğaldığını benimseyerek, her organizasyon için, aynı hevesle çalışan, sorumluluklarının bilincinde bir organizasyon şirketidir.
Devamını Oku

Organizasyon Süsleme Planlaması nasıl yapılır?

Organizasyon süsleme, her davet için ayrı planlanan, davetin temasına ve farklı faktörlere göre değişkenlik gösteren etkinliklerdir. Organizasyon süsleme renk bilgisi olan, dekorasyon ve iç mimariden anlayan, ışık ve gölge oyunlarının bilincinde olan profesyonel birisi tarafından yapılmalıdır. Mekânın açık ya da kapalı alanda olması bile organizasyon süsleme konusunu etkileyecektir. Bu sebeple, iç ve dış mekân için farklı süsleme teknikleri kullanılmalıdır. Organizasyon süsleme seçimi yaparken, geleneksel ve çağdaş anlayış, çevre, sağlık, tasarım, davetli sayısı, davetlilerin sosyal hayatı göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer tam anlamıyla görsel bir şölen sağlamak istiyorsanız, etkinlikle doğru orantılı bir renk teması kurgulamalısınız. Ayrıca doğru aydınlatma ve ışık sistemi seçimi de vurguyu artıracak ve organizasyon süsleme başarıyla tamamlanacaktır. Mekânın konumu, rengin yansıma faktörü ve iklimsel şartlarda göz önünde bulundurulup, sıcak mekanlara soğuk renkler, soğuk mekanlara sıcak renkler ağırlık verilerek süsleme yapılmalıdır.
 
Tüm bu saydığımız maddeler Bosphorus Team profesyonelleri tarafından uygulanarak, mekân süslemeleriniz itinayla yapılacaktır. Bosphorus Team Organizasyon süsleme konusunda uzman elemanlarıyla, mekânlarınızı temaya göre renklendirecek ve süsleme planlarını çıkartarak büyülü bir atmosfer içinde davetlilerinizi ağırlamanıza yardımcı olacaktır.
Devamını Oku

Organizasyon Malzemeleri Kiralama

Organizasyon malzemeleri kiralama için ve direkt satın almak için en sık gidilen yer Eminönü’dür. Türlü türlü, aklınıza gelmeyecek, üstelik Çin işi, Japon işi en kalitesizinden malzeme bulmanız mümkün. Paket paket 1 TL gibi komik bir ücret karşılığında elinizde patlayan, kopan, yırtık pırtık malzemeler temin edebilirsiniz. “Ucuza para verecek kadar zengin değilim” demiş atalarımız. İşte bu sebepten, organizasyon malzemeleri kiralama farklı ve ciddi bir mevzudur. Davetlileri ve davet sahibini mahcup etmeyeceğiniz, düzgün çalışan ve hakkını veren malzemeleri kullanmanız gerekir. Fiyat konusunda sizi zorlayacak olan bazı organizasyon malzemeleri, kiralama yoluna gidilerek, maliyetleri düşürülebilir. Organizasyonda kullanır ve sözleşmenizin içeriğine göre hasarsız bir şekilde teslim edersiniz. Sadece kiralama bedelini öder ve belki de yılda 1 kere yapacağınız konsept organizasyon için, yüklü bir miktarda para ödememiş olursunuz. Diyelim ki doğum gününüzde langırt masası ile turnuva yapmak istiyorsunuz, langırt masasını bulmak hem zordur, hem de satın alamaya kalksanız ciddi bir para ödersiniz. Hemen Bosphorus Team’i arıyorsunuz, arkadaşlarınızla doğum gününüzde langırt oynamak istediğinizi söylüyorsunuz, dilerseniz Bosphorus Team size langırt konseptli bir doğum günü organizasyonu hazırlıyor ve turnuvayı düzenliyor, dilerseniz, sadece langırt masasını yolluyor, bu kadar basit. Devamını Oku

Organizasyon Mekanları İstanbul ve çevresi

Birçok insan özellikle düğünleri için mekân arayışına giriyorlar. Organizasyon mekânları İstanbul ve çevresi için düşünüldüğünde, düğünün konseptine göre seçim yapılması gerekiyor. Eğer hazırlıklarınızın zamanında, eksiksiz ve ayrıntıları hesaplayarak devam etmesini istiyorsanız, mekânı önceden belirlemeniz gerekmektedir. Organizasyon mekânları İstanbul ve çevresinde bir koru ya da restoranda olabileceği gibi, klasik olarak bir otelin balo salonu ya da çok şık bir şekilde tasarlanan herhangi bir evin bahçesi ya da terası da olabilir. Devamını Oku

Organizasyon Malzemeleri ile Konsept Sağlama

Aslına bakarsanız organizasyon malzemeleri tüm planladığınız faaliyetin temelini oluşturuyor. 70’ler ya da 80’ler konseptli bir organizasyon yapacaksınız diyelim, o döneme ait plaklar, müzik, kıyafet ve mekân düzenleme yani organizasyon malzemeleri olmadan olmaz. O dönemin ruhunu yansıtmanız ve davetlilerinizi zaman tünelinden geçirerek, 30-40 sene evveline yönlendirmeniz gerekir. İşte tam bu noktada herhangi bir organizasyon firması dilediğiniz konseptte bir organizasyon hazırlamak için malzeme temininde bulunacaktır. Sizin hayalleriniz organizasyon malzemeleri eşliğinde hayata geçirilir, yiyecek ve içeceklerden tutunda, eğlence etkinliklerinden, animasyonlara sürprizlere varıncaya kadar detaylandırılır. Sadece zaman tüneli değil, bunlara pijama partisi, Hint ya da Arap geceleri temaları bile eklenebilir.
 
Baharı karşılama partisi vermek istiyorsunuz, piknik organizasyonu gerçekleştirilecek diyelim. Pikniğin vazgeçilmezi barbekü ve taze sebzeler, güzel ve şık servisler açılır. Oyunlar tertiplenir, açık havada pop corn makinesi, belki kocaman bir pamuk şekeri arabası. Dediğimiz gibi aslında bir organizasyonu hakikaten eğlenceli kılan, hayal gücüyle birlikte işleyişe geçen organizasyon malzemeleridir.
 
Bosphorus Team,  belirlediğiniz, yapmak istediğiniz tüm temalar için organizasyon malzemelerini temin ederek, hayallerinizi istekleriniz doğrultusunda gerçekleştirecektir.
Devamını Oku

Doğum günü partisi ve Organizasyon hizmetleri

Günlük yaşantımızın hızına sabit bir şekilde organizasyon hizmetleri farklı alanlarda gelişim gösteriyorlar. Günümüzde sadece kurumsal firmaların çalışmaları olarak değil, günlük yaşantımız içindeki etkinliklerin yürütülmesi için organizasyon hizmetlerinden fayda sağlamaya başladık. Doğumdan tutunda, her sene kutladığımız yaş günlerine, özel günlere varıncaya dek, organizasyon hizmetleri veren firmalardan destek alıyoruz. Bu özel günlerin kusursuz bir düzen içinde geçmesi, davetlilerimizin memnun ayrılması ve belki de en önemlisi unutulmaz bir an yaşamak için bu firmalardan faydalanıyoruz.
 
Klasik bir doğum günü partisi için organizasyon hizmetleri alacağınız firma size konsept ve mekan belirlemeniz de yardımcı olacaktır. Sizin kafanızda her hangi bir kurgu oluşamıyorsa, yapılabilecek maddeleri sıralayarak istediğiniz konsepte ulaşmanızı sağlayacaklardır. Özellikle çocuk doğum günlerinde son zamanların en favori süslemeleri organizasyon hizmetleri aldığınız firma tarafından hazırlanır ve çocuklar gerçek anlamda eğlencenin tadına varırlar. 
 
Bosphorus Team size ihtiyacınız olan organizasyon hizmetleri konusunda yardımcı oluyor. Özellikle çocuk doğum günü partisi için profesyonel elemanlarımız eşliğinde ortam banner,  garland ve diğer süslemelerle süsleniyor, farklı yarışmalar düzenlenerek, çocukların eğlenmesi sağlanıyor. Animatör palyaço, kostümlü karakterler, illüzyon, pandomim, jonglör gösterisi, yüz boyama, çocuk tiyatrosu, dans gösterisi, şişme oyunlar gibi bir çok eğlenceli oyunla, Bosphorus Team çocuğunuzun doğum gününü unutulmaz kılıyor.
Devamını Oku