Fuar Hostesliği Mesleğinin Ülkemizdeki Durumu

Her mesleğin bir standarda bağlandığı ve kendi aralarında örgütlenerek bir oda ya da birlik haline gelmeleri, günümüz dünyasında olması gereken bir tutumdur. Fuar hostesliği mesleği aslında Avrupa standartlarında “Fuar ve Konferans Asistanı” olarak geçiyor ve ülkemizdeki yeri ve öneminden daha fazla dikkat çeken bir meslek olarak yer alıyor. 
Bu tarz standartların olması hem işveren, hem de meslek adabını taşıyan elemanlar için olması gereken, kalitesini ve güvenirliğini artıran bir tutumdur. Fuar hostesi olarak çalıştığınız organizasyondaki yerinizi güçlendirir ve insanların bakış açısında olumlu yönde değişikliklere yol açar. Diğer taraftan bakıldığında, bir işveren gözüyle, fuar ya da kongrelerde şirketini emin ellere teslim edebilmenin rahatlığını yaşayacaklarını söyleyebiliriz.
Fuar hostesleri ülkemizde ajanslara bağlı kayıtları bulunan, genellikle üniversiteli gençlerin part time tercih ettikleri bir meslek durumunda. Birçok organizasyon firmasının açılması ve bu konuda gelen yoğun talepler üzerine kalifiye fuar hostesi temininin arayışı, bu mesleğinde bir standartlar dâhilinde yapılmasına yol açacak gibi gözüküyor.
İşini ciddiye alan ve sektördeki adını sağlam temellere dayandıran birçok ajans ve organizasyon firması, artık daha nitelikli ve bu işi gerçekten mesleği gören, uzman kişilerle çalışmaya başladılar. Avrupa topluluğunun mesleki standart politikasıyla eş zamanlı yürütülen üniversite çalışmaları ve halk evlerinde verilen destekleyici kurslarla, artık diplomalı fuar hostesi ya da fuar asistanlarına kavuşacağız.