Fuarlar deneyimsiz gençlere iş fırsatı veriyor

Sonbaharda hareketlenen fuar sezonu iş fırsatlarını da beraberinde getirdi. Bu hareketlilik iş ilanlarına da yansıdı. Yenibiris.com’da sonbahar aylarında fuar-organizasyon sektöründeki iş ilanları yüzde 20 arttı. Sektör deneyimsiz gençlere iş deneyimi edinme ve para kazanma fırsatı sunuyor. Dönemsel ve yarı zamanlı iş fırsatı sunan ilanlarla en çok satış temsilcisi ve hostes aranıyor. Fuar hostesliği özellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih edilen bir alan.

Fuar sezonu açıldı. Uluslararası ve yerli birçok organizasyon devam ediyor. Yeni yılla birlikte hız kazanacak organizasyonlar ekonomiye hareket katarken, istihdamı da olumlu etkiliyor. Yenibiris.com’un verilerine göre sonbaharda fuarcılık sektörü iş ilanları, önceki aylara göre yüzde 20 oranında arttı.

Sektör, en çok satış temsilcisi ve fuar hostesliği pozisyonları için eleman arıyor. Özellikle fuar ve stand hostesliği, harçlığını çıkarmak isteyen gençler için aynı zamanda özgeçmişlerine deneyim olarak yazabilecekleri bir iş fırsatı anlamına geliyor.

Yenibiris.com’un verilerine göre fuar-organizasyon sektöründe en çok aranan ve başvuru alan ilk 5 pozisyon şöyle:

En çok yayınlanan pozisyon

Satış Temsilcisi

Fuar & Organizasyon Hostesi

Muhasebe Uzmanı

Yönetici Asistanı

Fotomodel

En çok başvuru alan pozisyon

Satış Temsilcisi

Fuar & Organizasyon Hostesi

Satın Alma Sorumlusu

Fotomodel

Stand hostesi / görevlisi

Günde 120 TL kazanabiliyorlar 

Fuar ve organizasyonlara iş arayanların da ilgisi arttı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla başvuruların yüzde 20 oranında arttığı görülüyor. Bu dönemde şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu elemanların başında satış temsilcisi ve fuar hostesi geliyor.Yarı zamanlı ve dönemsel olan bu işler, iş bulamayan gençlere hem ek kazanç oluyor hem de deneyim kazandırıyor. Satış temsilcilerinde deneyim aranırken, hosteslik deneyim gerektirmediği için üniversitelilerin ilgisini çekiyor. Hosteslik için genellikle boyu 1.65 cm’den kısa olmamak, 18-25 yaş arası olmak ve uluslararası fuarlar için en azından orta düzey İngilizce bilgisi gerekli. Bazı ilanlarda 38 beden gibi bir sınırlamaya da rastlanıyor. Fuarlarda açılan standların başında durarak günlük 50 ile 120 TL arasında para kazanmak mümkün. Kimi şirketler yemek ve ulaşım gibi ek imkanlar sağlıyor. Prim veren bir şirketle anlaşırsanız, gösterdiğiniz performansa göre prim almanız da mümkün.

kaynak : girisimfikri.com