Master of Ceremonies

Dünyada pek çok örneğinin olduğu Master of Ceremonies, ülkemizde de aslında sıklıkla kullanılan sunucu çeşididir. Master of Ceremonies (MOC) Türkçemize, “tören, merasim, kutlama gurusu” olarak çevrilebilir. Kısaca, bir izleyici kitlesine program dâhilinde akışın sunumunu yaparken, zaman zaman esprili anekdotlarla, şarkılarla, yeri geldiğinde izleyici ile soru-cevap alışverişi yaparak, sunumunu üstlendiği herhangi bir olayın, daha da çok ilgi çekmesini sağlayan profesyonellerdir.
Master of ceremonies’e ülkemizden verebileceğimiz en iyi örnekler Orhan Boran, Mehmet Ali Erbil ve ya Korhan Abay’dır. Master of Ceremonies’in seyirci ile ilişkileri çok iyidir. Günlük haberleri, dünya da ve ülkede neler olup bittiğini takip ederler. Sunuculuğunu yaptığı organizasyonun kimlere ve ne amaçlı yapıldığını bilerek, mevzudan uzaklaşmadan gereken gösteriyi ve sunumu yaparlar. Geniş kitlelerle iletişim kurabilen ve kalabalık ortamların nabzını tutabilen kişilerdir. Master of Ceremonies (MoC), konuştukları dili çok iyi kullanırlar ve kelime hazineleri oldukça geniştir, tabiri caizse tam bir kelime cambazıdırlar. Sinirlerine hâkim olabilen, tolerans sahibi ve güler yüzlü insanlardır. İnsanlarla diyalog kurma konusunda oldukça iyidirler. Zaman zaman seyirci ile soru cevap yaparak, katılımcıların olaya ilgisini çekerler.
Master of ceremonies, organizasyon, tören, merasim, kutlama ve aklınıza gelebilecek diğer seyirci, misafir kitlesine, hoş vakit geçirtirken, orada bulunma amaçlarına ortak bir gösteri hazırlayan ve size gerçek anlamda fayda sağlayabilecek profesyonellerdir. 
Bosphorus Team olarak Master of Ceremonies, kutlama gurusu temin etme konusunda sizlere yardımcı olabilir ve her türlü organizasyonun başarılı olmasını sağlayacak uzman bir master of ceremonies ile çalışmanızı sağlayabiliriz.