Sosyal Medya Danışmanlığı ve Sosyal Medyanın Gücü

Eşsiz bir pazarlama kanalı olan sosyal medya, şirketinizi vezir de yapar, rezil de! Bunu fark eden birçok kuruluş sosyal medya danışmanlığı hakkında eğitimlere katılıyor ve bu konuda yeni bir eleman alımına gidiyorlar. Eğer şirket ürün ve hizmetlerinin kalitesinden emin değilseniz, müşteri hizmetleri konusunda, firmanızı yetersiz görüyorsanız, eleştirilere açık değilseniz, sosyal medyayı popüler bir kültür öğesi olarak nitelendirip, gelip gececi bir heves sanıyorsanız ve sadece markalaşmak adına reklam mecrası olarak kullanmayı hedeflediyseniz, sosyal medyadan uzak durun. 
Sosyal medya ağlarından bir tanesine, şirketinizin profilini oluşturmak hiç de zor değil. Hatta bunun için sosyal medya danışmanlığı yapan bir firma ile anlaşıp, düzenli olarak bu mecrada yer alabilirsiniz. Artık tüketiciler eskisi gibi var olanla yetinme psikolojisine sahip değiller, paralarının karşılığında iyi bir ürün ve müşteri hizmetleri servisi beklentisi içindeler. 
Paketin içinden çıkan her hangi kötü bir ürün, sizi kamusal alan olarak nitelendirebileceğimiz, sosyal medyada rezil edebilir. Sorgularlar, para verdim kötü çıktı, nerde müşteri hizmetleri, bana yardımcı olacak kimse yok mu? Nidalarıyla tüm sayfanızı doldurabilirler. Muhatap bulamadıklarında, diğer alıcıları negatif yönde etkilemiş olurlar. Sosyal medya danışmanlığı yapan elemanınız ise müşterinizin sorununu çabucak çözüp olumlu bir intiba oluşturmak, müşteriyi yalnız bırakmamak adına çok önemlidir. Bunun gibi sebeplerden ötürü, sosyal medya danışmanlığı almadan evvel, ürün ve hizmetinize ve özellikle de sosyal medyanın gücüne inanmanız gerekiyor.