Yabancı Model ve Müzik Klipleri

Teoman’ın sürekli yalnızlık temalı şarkılarda bin adet yabancı modelle klip çekmesi “yabancı model” ve yalnızlık konusunu irdelememize neden oldu. Bir köşede şarkı söyleyen Teoman hep mutsuz, yabancı modellerse anlamadıkları şarkı sözünün duygusallığıyla hareket edip edememekte karasızdırlar. İş disiplini oldukça yüksek ve yetenekli olan yabancı modeller Teoman’la aynı kareye girerek beraber şarkıyı mırıldanıyor ve gerektiği yerde gitar bile çalıyorlar.
Teoman acaba onca güzel yabancı manken var etrafımda, ben yine de yalnızım, kalabalık içinde yalnızlık en kötüsüdür tarzı toplumsal mesajlar mı veriyor? Yoksa bu da bir photoshop tekniği ve photoshopla eklenen yabancı modelleri, oradaymış gibi görüntüleyen tekniğe hayran kalmak mı gerekiyor?
Teoman’dan sonra kliplerde yabancı model kullanımı oldukça arttı. Bu konuda türkücüler ipi göğüsleyerek, birçok yabancı model, etnik kıyafetler içinde inekten süt sağma, halı dokuma, çeşmede güğüme su doldurma görüntüleri verip, kliplerle ilgi çektiler ve yalnızlık temasına son verdiler.
Oryantalist jestleri tam olarak kavrayamayan yabancı modeller, aldıkları dans dersleriyle figürleri kapmaya çalışsalar da, hiçbir zaman gerdan kıvıramadılar. Uzun boyları, kısa türkücülerimiz için görsel olarak dezavantaj oluştursa da, farklı bir sektör olan yumurta topuk ayakkabı üreticileri bu konuda en karlı çıkan taraf oldu.